Kursus Membuat Akaun Facebook & E-mel Untuk Kali Pertama

http://kelas-ict.blogspot.com 

Facebook telah menjadi suatu fenomena dan kegilaan para pengguna internet. Sejak dicipta pada 4 Februari 2004 di Cambridge, Massachusetts, Amerika Syarikat, jenama laman web sosial itu semakin berkembang dan kelihatan semakin kukuh dengan pembaharuan yang sentiasa dibuat bagi memastikan kelangsungan ia dalam arena internet serata dunia.

Facebook telah membuat langkah paling berani yang pernah diputuskan dalam perniagaannya, apabila membeli "WhatsApp" iaitu perkhidmatan mesej mudah alih dalam perjanjian bernilai kira-kira $ US19 bilion ($ 21 bilion) dalam bentuk tunai dan saham.

Manakala mel elektronik, biasanya dirujuk sebagai e-mail atau e-mel sejak 1993, adalah kaedah bertukar-tukar mesej digital dari penulis kepada satu atau lebih penerima. E-mel moden beroperasi di seluruh Internet atau rangkaian komputer lain.

Para pengguna internet menggunakan emel dan Facebook untuk pelbagai tujuan seperti hal-hal peribadi, pendaftaran pekerjaan, hiburan dan memperomosikan perniagaan.

Klik "Baca Lagi" di bawah untuk melihat penerangan lanjut.....Kursus yang diwujudkan ini adalah khas untuk mereka yang belum ada emel dan akaun Facebook. Jika anda sebelum ini sudah ada emel tetapi tiada akaun Facebook dan ingin mempelajari penggunaan Facebook juga dialu-alukan untuk menyertai kursus ini.  Anda akan belajar dengan menggunakan "personal computer" (komputer biasa).

Ia dijalankan secara individu bagi memberi fokus yang lebih pada setiap peserta yang menyertainya.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Berikut adalah maklumat kursus :

Nama Kelas KURSUS MEMBUAT AKAUN FACEBOOK & E-MEL UNTUK KALI PERTAMA

Masa : 1 HARI (2 jam)
(Kelas dianjurkan antara hari Sabtu hingga Ahad. Sila buat pilihan dan tempahan sekurangnya DUA HARI awal. Sesi pagi bermula pukul 9.30 pagi  dan sesi petang bermula pukul 2.30 petang)

Bayaran  :  RM80.00
(Bayar sebelum kelas bermula)

-pembayaran dengan cara tunai, bank-in atau ATM Transfer sebelum kelas bermula
-untuk mendapatkan no.akaun bagi pembayaran secara bank-in atau atm transfer sila rujuk pada page "CARA PEMBAYARAN"


Maklumat penting :

**Sijil akan diperolehi selepas tamat kursus

**Khas bagi mereka yang "baru" dalam penggunaan blog sebagai media pengiklanan serta yang berminat menambah pengetahuan.

**Sila buat pembayaran untuk mengesahkan tempahan sesi belajar ( sila klik Cara Pembayaran ).

**Kursus ini disokong oleh Kelab Usahawan GIATMARA Melaka

**Kelas akan diadakan di Pusat ICT Melaka, Tingkat 6, Bangunan UTC Melaka atau di pejabat urusan ICT Niaga Enterprise

Alamat Penganjur :

ICT Niaga Enterprise,
Kelab Usahawan Giatmara Melaka,
Tingkat 4.2,
Arked Jalan Hang Tuah (Kompleks Hang Tuah),
75300 Melaka.

Jika berminat, sila telefon 0l23l237O5 (Ahmad Zaki) untuk menempah tarikh kelas individu, kemudian buat pembayaran segera secara bank-in pada nombor akaun :atauKemudian sila hantar sms berkenaan maklumat berikut :

-Nama Penuh
-Jumlah bayaran
-Masa bayaran
-Tarikh bayaran

Selepas bayaran disahkan, anda boleh memulakan pelajaran pada tarikh yang telah dibincangkan.Untuk maklumat kursus lain yang ditawarkan, sila klik :
Tarikh kemaskini iklan : (8 Disember 2014)